Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Farsangi fánk... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 50 dkg liszt
» 4 dl tej
» 3 dkg élesztő
» 5 tojássárgája
» 10 dkg vaj
» 10 dkg porcukor
» csipet
» 3 cl rum
» vaníliás cukor
» baracklekvár
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Kevés langyos tejjel, cukorral, liszttel és az élesztővel kovászt készítünk. Közben a porcukrot és a tojássárgáját jól kikeverjük, hogy könnyű, habszerű massza legyen. Ha a kovász megkelt, hozzátesszük a langyos liszthez, hozzáadjuk a tojássárgájával kikevert cukrot, kevés rummal ízesítjük, és annyi langyos tejet keverünk hozzá, hogy közepesen sűrű kelt tésztát kapjunk. Fakanállal nagyon jól kidolgozzuk, közben a langyosra felolvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, mindaddig, amíg felveszi magába. A tésztát addig dolgozzuk ki, amíg hólyagos lesz és az edény falától elválik. Ügyeljünk arra, hogy se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Ezután a tetejét meglisztezzük, és tiszta ruhával letakarva langyos helyen kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kissé összedolgozzuk, és kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztából lisztbe mártott szaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat. Liszttel meghintett deszkára téve tiszta ruhával letakarva még egyszer megkelesztjük őket. Ezután minden fánk közepét kissé benyomjuk, hogy középen is jól átsüljön. Egy lábasban bő zsiradékot hevítünk, majd fedő alatt kisütjük a fánkokat. Vaníliás porcukorral meghintjük, külön baracklekvárt adunk hozzá.
Megjegyzés / tipp:

A jól sikerült fánkok oldala szalagos.
Olvasztott tortabevonóval is díszíthetjük.
0 komment 14 ember kedveli szelidszeder
2012.01.03 14:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztővel kovászt, kovász megkelt, langyos liszthez, tojássárgájával kikevert, langyosra felolvasztott, tésztát addig, edény falától, tetejét meglisztezzük, kinyújtott tésztából, tojássárgájával, tortabevonóval, összedolgozzuk, baracklekvárt, felolvasztott, tojássárgáját, részletenként, megkelesztjük, meglisztezzük, díszíthetjük, baracklekvár, kiszaggatjuk, hozzátesszük, tojássárgája, kidolgozzuk, porcukorral, szaggatóval, kikeverjük, Olvasztott, élesztővel, kelesztjük, hozzáadjuk, zsiradékot, hozzáadjuk, lisztezett, meghintjük, liszt, élesztő, tojássárgája, porcukor, csipet, vaníliás cukor, baracklekvár, olaj,
Mediterrán tepsis hal
0 komment 2 ember kedveli
Birkapörkölt -bogácsban-
0 komment 11 ember kedveli
Filléres töltöttcsirke
0 komment 5 ember kedveli
Tejszínes karaj
0 komment 9 ember kedveli
Amerikai citromos szelet
1 komment 2 ember kedveli
Pavlova-torta
0 komment 3 ember kedveli
Édes - savanyú csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Vulkán - kuglóf - szülinapra.
0 komment 3 ember kedveli
Boeuf saláta ahogy én csinálom
0 komment 2 ember kedveli
Habkönnyű sóskifli
0 komment 12 ember kedveli
Vaddisznópörkölt vörösborral
0 komment 7 ember kedveli
Sonkás táska
0 komment 9 ember kedveli
Mézédes baklava.
0 komment 6 ember kedveli
Karibi kávé
0 komment 1 ember kedveli
Bounty szelet
0 komment 4 ember kedveli
Gombás rakott padlizsán
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.